Flytte til New York midt i pandemien 2020

Jeg tog et par år væk fra New York City af personlige årsager, hvilket gav mening da jeg traf beslutningen om at bryde mine bånd med byen. Det var ellers altid ønsket, at blive i NYC forevigt … Det viste sig så, at selvom jeg flyttede væk så var byen stadig i mine tanker, og selvfølgelig mit professionelle liv. Selvom de sidste par år er blevet brugt både i Danmark og Las Vegas, så er de også blevet brugt alle mulige andre steder på øst- og vestkysten som rejseleder for en amerikansk tour operatør der samarbejder med et dansk rejseselskab. Derudover, så har jeg haft vækst i min egen turisme-virksomhed (www.turistinewyork.dk), både i selve byen og med konsultationer online.

Jeg fødte min datter i slutningen af januar i Las Vegas, og midt-marts stod jeg ellers klar til at modtage et par grupper af studerende i New York. Problemet var bare, at Trump havde lukket for grænserne cirka 6 timer forinden deres ankomst. And so it goes … 2020 skulle blive året, hvor jeg ville fejre 10 års jubilæum for bloggen der udviklede sig til en lille virksomhed. I stedet, har jeg været arbejdsløs siden marts.

Hver stat har sit eget system, når det kommer til at udbetale arbejdsløshedspenge (Unemployment Insurance = UI) og da der af gode grunde, pludseligt var pres på med tusinder og atter tusinder af mennesker der søgte om UI, ja, så gik der flere måneder før jeg fik udbetalt hvad jeg var berettiget til. Jeg vil gerne fortælle mere om, hvordan systemet fungerer herover .. men det må blive dedikeret til et senere blogindlæg.

Vi boede ikke så langt fra Red Rock Canyon og kørte ofte herud, “bare fordi”. Jeg kommer til at savne ørkennaturen her i Nevada.

Forholdet til min mand, og børnenes far gik ret meget i stykker i starten af pandemien. Det vil sige, det har været i stykker længe men sommeren 2018 gav vi det en ekstra chance, og optimist som jeg er, forsøgte jeg at gøre mit til, at vores ægteskab kunne reddes. At være i karantæne / lockdown hjalp desværre kun lidt selv med tilhørende online parterapi.

Vi blev dog enige om, at Vegas som kunne være udfordrende mht. arbejde inden pandemien, så absolut ville være et mareridt for os under coronaens rasen. Så vi blev enige om, at vi skulle sætte snuden mod NYC igen. Til trods for at have været epicenter, så klarede byen sig bedre end resten af landet, stort set, ift. smittetal – og min mand burde per kontrakt, kunne få sit gamle city-job tilbage, han havde efterladt 9 måneder forinden (hvad vi ikke vidste var, at de pga. corona ikke måtte genansætte pt.) Jeg kunne altid lave noget administrativt højst sandsynligt hjemmefra, og børnepasning er billigere i NY pga. diverse programmer (mere om det i et andet indlæg). Desuden blev vores søn 4 år i august, og derfor er der gratis Pre-K for ham.

Så beslutningen blev taget. Jeg sikrede os et hjem, sammen med en autoriseret ejendomsmægler tilbage i august, og flyttekasserne blev pakket.

Jeg var positiv, og helt indstillet på at New York er det bedste sted for mig og min lille familie at være. Og min mand, var tilsynelandende enig.

Så kom september, og virkeligheden begyndte at se en smule anderledes ud. Min mand besluttede sig for at tage til Florida til sine forældre i stedet for. Jeg ønsker ikke, at udpensle detaljer omkring mit ægteskab så det bliver det sidste jeg fortæller omkring den del af mit liv. Det er bare en vigtig detalje, at han alligevel ikke tog med til New York.

Og væk med tingene på bedste manér med Triple 7 Movers. Man er vel i Las Vegas.

Jeg prøvede på bedste vis, at holde fast i planerne og jeg er ikke typen der lader modstand, bremse mig. 17 september kom flyttemændende og hentede cirka 50 flyttekasser, et lille spisebord, tre spisebordsstole, en lille ikea sofa, tørrestativ (den europæiske slags, som er dyr herover) og nogle rammer.
Jeg havde bestilt en auto transport til den lille bil for jeg synes ikke, at jeg burde køre den alene tværs over landet med en 4-årig og en 8 måneder gammel baby. Flybilletter blev købt med points, til d. 30 september. Vi skulle overtage lejligheden d. 1 oktober og jeg glædede mig helt vildt, for det var en lejlighed i den bygning jeg havde boet i, de første 5 år af min tid i NYC.

Ugen efter, krakelerede planerne fuldstændig ….

* jeg har ikke skrevet på bloggen i lang tid. Der er brudstykker af mit liv, tilbage fra 2007 at finde her omend de fleste af indlæggende pt. er gjort private. Der er både på dansk og engelsk. Jeg vil forsøge at redigere, oversætte og offentliggøre løbende så du kan læse med. Jeg håber et indblik i mit liv her i New York vil være interessant, informerende og måske endda underholdende.
Hvis du ønsker, og hvis du kan så har jeg sat en doneringsside op på en hjemmeside, hvor kunstnere og andre små forretningsfolk kan modtage bidrag til deres arbejde. Jeg forventer på ingen måde, at du giver men du skal vide at hvis du kan, så varmer det vanvittigt meget. Jeg vil forsøge at illustrerer hvordan i kommende indlæg, og vil gerne sige tak på forhånd:

Buy Me A Coffee