Hvordan får man en bolig i NYC – Del 3

Dette indlæg af sidste del ud af 3 indlæg hvor jeg deler mine erfaringer med at finde bolig i New York. Læs del 1: Hvordan får man en bolig i NYC – Del 1 og 2: Hvordan får man en bolig i NYC – Del 2

Der stod jeg så, med mine to små børn … kun et par timer væk fra lejligheden. Næsten $6000 betalt for en lejlighed, som åbenbart ikke var min alligevel og den eneste person som hele tiden har været hjælpsom og sød, skal jeg nu mistænke for at være en løgnhals og en snydepels. Mægleren ringede til mig og jeg valgte at tage telefonen. Jeg sagde til ham, at hvis han har snydt mig, så kommer han til at fortryde det. Han gik fuldstændig i panik! Han lød oprigtigt talt forvirret og skræmt, og forsikrede mig om, at han intet vidste. At han måtte skynde sig at ringe til sin bank, for at se om de kunne lave en “forced return” (tvungen refundering) på overførelsen. Jeg havde jo betalt mægleren, men han havde overført til den “fake” landlord.
Fra d. 13 oktober og frem til d. 22 oktober er min mægler SÅ tilgængelig fra tidligt morgen, til sen aften. Han ringer og skriver flere gange om dagen, for at oplyse mig om, hvad han gør for at få pengene tilbage, og for at finde mig en ny bolig. På intet tidspunkt beder han om flere penge, eller nævner at jeg selv skal betale. Jeg kan ikke sætte en finger på hans opførsel i de små 10 dage der går, før han sikrede mig et nyt hjem. OVERHOVEDET! Hans sender screenshots af kommunikation han har med sin bank, og med den nye mangement på den nye lejlighed, som han forsøger at få mig godkendt på. Han betaler sågar $500 til at reservere lejligheden, mens vi laver ansøgningen. Og planen er da også, at han skal betale indflytningsomkostningerne. Han ved jo godt, at han har trådt i spinaten, ved at samarbejde med en scamartist, og at det er ham der får problemer hvis jeg går til politiet (som stadig er min plan) så der var ingen tvivl om, at han ville bruge sine egne penge (indtil han fik dem tilbage fra banken) til at betale for den nye lejlighed.

Alle disse dage, bor vi på hotel i Pennsylvania og New Jersey men d. 21 oktober får jeg grønt lys på, at køre ind og underskrive lejekontrakten personligt. Jeg regner med at få mine nøgler den dag, men mægleren har ikke haft held med at overføre pengene via PayPal. De er “låst fast” i 24-72 timer. Han forsikrer mig om, at næste dag burde de være der. Så jeg tager endnu en nat, på lufthavnshotel ved Laguardia Airport i Queens. Næste morgen er jeg virkelig presset. Mine flyttemænd, havde to dage forinden meddelt deres ankomst og nu vil de leverer samme dag, som jeg forhåbentlig – men ikke garanteret – får nøglerne. Jeg sms’er med udlejeren, og han siger han stadig ikke har fået pengene fra min mægler. Min mægler er i en anden stat for at lukke et salg, og siger han har været i telefonisk kontakt med PayPal og at de stadig er låst fast, fordi det er et større beløb. Her tager jeg så en hurtig beslutning. Jeg tømmer min søns børneopsparing og tager penge fra min forretnings bankkonto (en konto jeg bare ikke må røre!!) og selv det, er ikke nok. Jeg er derfor OVENUD taknemmelig for, at mine kære følgere på Turist i New York facebook siden, dagene forinden havde doneret midler via Buymeacoffee.com/danishtourguide. For det er de penge der gør, at jeg har nok til at betale for lejligheden og de resterende penge til flyttemændene. Mægleren siger, at han vil stoppe PayPal overførslen og i stedet sende pengene til mig, over de efterfølgende par dage.

Jeg får betalt udlejeren, som giver grønt lys til at viceværten må udlevere nøglerne. Jeg farer over til bygningen, forsøger ihærdig at finde en parkeringsplads, da en SMS tikker ind at flyttemændende er der om en halv time. Jeg kan ikke få fat i viceværten, udlejer ringer og siger han heller ikke kan.
Jeg står bare og tripper ude foran lejlighedskomplekset og falder i snak med en ung fyr, som viser sig at være en af mine flyttemænd (hyret hjælp i byen).
Og så kommer viceværten ud af bygningen, undskylder sig, og viser mig til lejligheden. Den er som på billederne, heldigvis.

10 minutter efter skriver flyttemændende at de er ankommet!

Endnu en time efter, er indflytningen overstået og jeg kan forsøge at trække vejret igen …. i en stor, tom lejlighed. Jeg havde omkring 50 flyttekasser, en lille to-personers sofa, et lille spisebord og tre stole. Jeg tog også mit europæiske tørrestativ og et par store billedrammer med. Det var dét. I en 2 værelses lejlighed på omkring 75 kvm.

Stuen og alle mine ejendele (mangler tre stole i billedet) som kom med fra Vegas

Men hvordan trækker man vejret igen, efter at have været “on the road” i næsten en måned, med to små børn? At blive frataget det hjem, man mentalt havde forberedt sig på, i første omgang i to uger og så siden hen for altid? Samtidig med, at der er en person derude som har ALLE ens personlige oplysninger? Personnummer, kontoudtog, kopi af kørekort, navn på børn. Alt sammen ting, der er normalt at give, når man skal godkendes og underskrive lejekontrakt. Men nu er der en fremmed person, der kan bruge det til at stjæle min identitet og ikke nok med det … har fået lige knap $6000 at have det sjovt med.

….

I ugerne efter, jeg fik nøgler til lejligheden har jeg forsøgt at få pengene fra min mægler. Han påstår de er sendt, men kan ikke fremvise bevis. Han har forsøgt, at sende $500 via PayPal som jeg afviste da de tog gebyrer – og desuden, var det langt fra det skyldige beløb. Næste skridt bliver politianmeldelse men hvorvidt ham mægleren var med i snyderi fra starten af, eller om han bare ikke gjorde sit arbejde godt nok kan ikke vides. Jeg tænker, at hvis han var ude på at snyde mig og få penge så behøvede han ikke at fortsætte kontakten med mig siden august. Alt det med at finde ud af, hvorfor lejerne blev i endnu to uger, var ikke nødvendigt for ham at blive involveret i. Og det var slet ikke nødvendigt for ham, at have så megen kontakt med mig, og kæmpe for at få godkendt en ny lejlighed til mig. Han har ikke fået en rød reje mere ud af det. Jeg har jo også researchet nok til at vide, at hans hustru er autoriseret, og at de begge arbejder i New York staten og en anden stat. Alt online tyder på at det er sandt. Jeg tror, at han har fejlet og mistet mine penge og ikke har haft lyst til, eller mulighed for at refundere før han får dem fra sin bank. Hvilket måske ikke sker. Og han løber tør for gode undskyldninger, og derfor ignorerer han mig.
t. Det er det jeg må gøre, men det er en ubehagelig situation at stå i. Hvad hvis han blive sur, hvad hvis det kommer til at påvirke hans familie negativt… hvad hvis han sender et tæskehold? Ej ok, sidstnævnte er nok ikke en reel fare men jeg kan ikke li’ situationen alligevel. Jeg må stoppe med at være nervøs, og bare gøre hvad jeg kan for at sikre min hustand. Der er vidst ikke andet for …

Opdateres når jeg finder ud af, hvad næste skridt blev.