Need for speed .. I mean, Coffee!

Mennesker vælger alskens drikke, præparater, urter og kemi for at få energi. 

Jeg vælger kaffe.

Jeg elsker kaffe eller, jeg elsker at drikke kaffe! Duften, smagen og virkningen! Jeg er i mit es med en kop go’ kaffe.

Det har ikke altid været sådan.

I mit barndomshjem blev der ikke drukket kaffe. Og når jeg prøvede at smage på andres kaffe blev jeg dårlig. Jeg syntes, det havde en bitter, næsten kvalmende smag.

Så en dag, jeg mener jeg var omkring 17-18 år, var jeg med min mor i en planteskole. Det var om vinteren og jeg hundefrøs. Heldigvis havde min mor lagt mærke til at der var gratis varme drikke, så hun opfordrede mig til at gå over og tage en kop til at varme mig på. Desværre var det kun kaffe-knappen der virkede, så det prøvede jeg. SÅ meget frøs jeg!

Det var bestemt ikke en nydelse – men det varmede.

Rørte ikke kaffe i lang tid efter. Jeg havde altså ikke fået smag for det.

Men så ca. 1 ½ år efter fik jeg et flip efter at have læst i et “I Form blad”, at kaffe er god før og under træning. En veninde og jeg var startet i byens motionscenter og jeg gik virkelig meget op i komme i form og tabe mig.

Eftersom jeg ingen kaffemaskine ejede, købte jeg mit første glas instant kaffe. Jeg mener det var fra Aldi. Den gang vidste jeg ikke, at der var forskel på kaffe. Smagen var værre end jeg huskede det men gav ikke op. Var fast besluttet på, at jeg skulle lære at drikke kaffe!

Det hjalp da også på smagen, at købe instant i andet mærke fra anden butik.

Man skulle ikke tro at der ville være så stor forskel på instant kaffe. Men det er der altså.

Jeg tror jeg kom igennem 7-8 forskellige før jeg besluttede mig for Red Cup Instant fra Nescafe.

Lækker, hurtig og frem for alt virkende!

Ganske rigtigt 1-2 kander kaffe før træning og det samme efter gav virkelig bonus!!!

Indtil jeg en aften, af en nær ven, fik af vide, at jeg blev nødt til at holde tilbage med kaffen. Jeg fik åbenbart utrolige rysteture! Hehe – sådan kan det jo gå, indtil man lærer at styre sit forbrug.

Og nå ja, tabte da også 17 kilo i løbet af 3 måneders tid! 

Kaffen, en utrolig god følgesvend når, først man får dens sider lært godt at kende.

De sidste par år har jeg brugt på at smage andre grene af kaffe og jeg må indrømme at jeg er faldet noget så voldsomt for espresso især espresso især i en dejlig Caffe Latte. Uhmmm!

Da jeg var i New York sidste år, måtte jeg da også besøge Starbucks.

Jeg ved ikke om jeg burde have gjort det. Det førte en frygtelig afhængighed med sig! Jeg så Starbucks logoer for øjnene hver morgen når jeg vågnede. Dejligt, ikke sandt? 😀

Skuffende var det at Starbucks ikke fandtes i lille Danmark.

Men det gør de jo så nu! I juni måned blev den første Starbucks åbnet i Kastrup lufthavn. Jeg har ikke været forbi endnu – tør ikke! Prisen er ca. dobbelt så høj som i USA. Snakker om ca. 40-50 kroner for en latte.

Det er alt alt alt for mange penge, og jeg ved at jeg vil have svært ved at sige nej.

Åh, jeg kan slet ikke vente til at jeg kommer til New York igen. Jeg kan love jer for at alt kaffen bliver indtaget fra Starbucks!

Caffe Latte Venti to go, thank you!