Forfatterskolen.

(Udgivet på aniston.dk februar 2007)

Stedet der uddanner forfattere

Elsker du ligesom mig at skrive og har du ønsket om at gøre det til din livsvej? Men frygter du, at det er for svær en branche at komme ind i? Har du hvad der skal til? Læs mine erfaringer og tanker omkring det.

Jeg har villet være forfatter siden jeg var gammel nok til at nedfælde mine tanker i en dagbog. Jeg var ni år. Den gang var det måske to eller tre linjer jeg fik skrevet. Det var trivielle ting, som hvad jeg havde leget i løbet af dagen. Hvad vi fik at spise til aftensmad.

Siden er det blevet til utrolig mange kinabøger. Fyldt op med tanker, der ikke er nær så trivielle længere. Dagbøger, til selvhjælp. Jeg har skrevet historier, digte, kronikker, essays, stile, udredninger, fortællinger, eventyr, erfaringer! Jeg har skrevet om sårede følelser. Håb. Sjove oplevelser. Lede oplevelser. Drømme.

Jeg tænkte altid på at jeg engang skulle skrive en bog. En bog der ville forarge, oplyse og underholde læserne. Ligeså meget, som jeg er blevet forarget, oplyst og underholdt af de utallige bøger jeg har læst.

Som 17-18-årig blev jeg klar over at der findes noget så fantastisk som en forfatterskole i Danmark. En skole, på linje med skuespillerskolerne og filmskolerne. En kunstskole. Men jeg turde ikke at søge ind. Eller også valgte jeg at udsætte det. Jeg tænkte, næste år vil jeg have større mulighed for at komme ind. Jeg vil have skrevet noget bedre, noget større. Sådan går det hvert år. Jeg tilsidesætter min kæmpe drøm om at komme ind fordi jeg tror at jeg ikke er god nok!

Men i år skal det være nok. Jeg søger ind! 1. marts 2007 er fristen. Der er en måned til. I skrivende stund er jeg helt fra den. De samme tanker fylder mit hoved. At jeg ikke har talentet, chancerne er for små. For ja. Forfatterskolen optager kun seks til otte nye elever hvert år. Og de får flere hundrede ansøgninger. Jeg skal præstere noget ekstraordinært, der bringer mig længere frem end alle de andre. Og jeg ved ikke om jeg er i stand til det. Men jeg gør det.

Ansøgningen skal skrives.

15 sider af eget værk skal indsendes. Jeg har meget mere end 15 sider. Spørgsmålet er bare hvordan jeg skal vælge det bedste fra. Samtidigt med skal jeg skrive et brev der begrunder min ansøgning samt hvad jeg godt kan lide at læse og hvad jeg før har lavet. Det bliver spændende! Men også en udfordring. For hvad er bedst? At sende noget ind der har en rød tråd igennem de 15 sider. Eller at sende meget forskelligt ind, der giver indtryk af at jeg kan skrive hvad som helst? Det er så min opgave frem til 1. marts 2007 at finde ud af det.

Den 2. februar 2007 har forfatterskolen åbent hus arrangement fra klokken 15:00-17:00. Jeg har tænkt mig at kigge forbi. Det vigtigste er at jeg nu følger mit hjertes drøm og vil kæmpe for det! Lige meget hvor usandsynligt svært det må være. Og måske, i nær fremtid der vil være et indlæg fra mig om hvor vanvittigt dejligt det er at blive optaget på sit drømmestudie!

Er du blevet nysgerrig? Læs mere på Forfatterskolen.dk

Copyright: Aniston.dk – men  jeg er  skribenten! 😉