Oklahoma City, OK til Springfield, MO.

310 miles / 499 km – Fra Oklahoma til Missouri

Dag 5 – 30 september, 2020 – Rejsen fra Las Vegas til New York City

Jeg havde fået en dårlig nyhed, allerede den dag vi kørte fra Las Vegas. Jeg havde bare ikke rigtig villet se det i øjnene, og jeg havde faktisk håbet på, at det bare var noget rod der lige skulle ryddes op. Men det var desværre en virkelighed jeg skulle se i øjnene.
Jeg havde skrevet lejekontrakten under, således at vi skulle flytte ind 1 oktober. Men min ejendomsmægler’s assistent (han var eftersigende på hospitalet med Covid) skrev, at det lod til at der var nogle problemer med nuværende lejere og at de havde brug for et par dage ekstra før de kunne flytte ud af lejligheden. Jeg fik af vide, at jeg ville blive kompenseret og jeg afventede besked på, hvor mange dage vi talte om. Nu stod det klart – at det ville blive 14 dage. Jeg var nervøs, synes det var mærkeligt og min ejendomsmægler’s assistent forsikrede mig om, at de nok skulle sørge for den kompensation. Så, turen fortsatte.

Dagen i dag stod på en ret lang køretur på omkring 500 km, med kun to “spændende” stop.

Første stop var lige uden for byen, Oklahoma City. Pops 66 Soda Ranch. En benzinstation slash diner slash sodavands “museum”. Ja, jeg vidste faktisk ikke rigtig hvad vi var på vej imod udover at jeg fulgte Henrik Lange’s råd*, om at lave et stop her. Jeg prøvede at forklare, at vi skulle hen et sted hvor der var mange sodavand og jeg valgte at benytte ordet museum, om stedet, til min søn. Det var så ikke helt korrekt, men det gav mulighed for en lærerig samtale og resten af vores tur brugte vi begge ordet ‘museum’ flittigt omkring forskellige ting. Kan man for eksempel have et museum kun om biler? Ja. Om sodavand? Ja. Om legetøj? Ja. Om bussemænd? “Neeeeej, adddddd” sagde sønnike.

Pops 66 var hyggelig, og jeg kunne godt have tænkt mig at spise her, havde det ikke været for pandemien og at jeg rejste alene med to små børn.

De havde et hav af forskellige sodavand, et stort udvalg af slik og snacks og en del souvenirs. Vi fik handlet nogle sodavand, hvoraf jeg stadig har Manhattan Espresso soda’en stående i køleskabet her.

På den videre køretur kørte vi igennem små byer, med små historiske Route 66 levn men vi stoppede ikke. Jeg tror, jeg begyndte at føle mig en smule overvældet af hele turen og tanken om, at vi ikke havde en lejlighed at flytte ind i før om to uger. Hvad jeg ikke vidste, var dog at situationen var værre end det.

Seaba Station Motorcycle Museum, Warwick OK. Også lukket pga. pandemien

Det næste stop, blev ved Rock Cafe i Stroud, OK. Vi spiste heller ikke her (er det ikke ved at være tydeligt, at jeg ikke synes “at spise ude” var passende med to små børn midt i pandemien) men vi stoppede og tog nogle billeder ved de fine ‘Cars’. En af filmens karakterer (Sally Carrera), er bygget på Rock Cafe’s ejer, Dawn Welch.

Efter Rock Cafe, var det bare mod hotellet! Der var stadig cirka tre timers kørsel, og vi krydsede grænsen ind til Missouri.

Så nåede vi til MO-staten.

Jeg havde fundet ud af, at ikke så langt fra Springfield ligger et museum som jeg havde haft ønske om, at besøge siden jeg var en lille pige. Så dagen efter, skulle blive enormt spændende for mig! … Jeg havde også kraftigt overvejet, om jeg ville fortsætte fra Springfield, MO videre af Route 66 mod St Louis, som var den oprindelige plan, havde jeg kunne overtage min lejlighed som aftalt. Men mere om det i næste blogindlæg.

Chandler, OK.

Jeg var løbet næsten tør for Hilton Honors, så denne nats overnatning blev betalt med mit Hilton kreditkort. Det var en af de “dyrere” nætter, hvor jeg betalte $110 alt inkl., men heldigvis havde de god morgenmadsbuffet næste morgen, så jeg sparede lidt ved ikke at skulle købe morgenmad ude. Godnat!

Hampton Inn & Suites Springfield – $110/nat – 2750 N. Glenstone Ave. Springfield, MO 65803
  • *Vores daglige oplevelser er baseret på, at jeg ikke ønskede at køre mere end 4-5 timer per dag, og ikke ville ankomme til vores hotel for sent (jeg kan ikke li’ at køre i mørke). Turen var spontan, og jeg tog udgangspunkt i rådgivning fra Henrik Lange og hans e-guides.